Pulpeciki wieprzowe w sosie grzybowym

30 minut
2 os.

Składniki

  • 300 g mielonej wieprzowiny (poproś o zmielenie wybranego kawałka wieprzowiny przy ladzie mięsnej),
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • pół posiekanej cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 200 ml sosu sojowo-grzybowego,
  • cukier,
  • łyżka posiekanego koperku,
  • sól,
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

2. Następnie dodać bułkę tartą. Z masy uformować kulki i ugotować je w osolonej wodzie. W tym czasie połączyć w rondelku sos sojowy i 2 łyżki cukru.

3. Gotować do momentu, aż sos trochę zgęstnieje. Pod koniec dodać posiekany koperek.

4. Pulpeciki nadziać na patyczki i polać sosem.