Karkówka w musztardzie

Składniki

  • 1 kg karkówka
  • 3 łyżki musztarda delikatesowa
  • 2 łyżki miód
  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka ostra mielona papryka
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 szczypta pieprz czarny mielony
  • 2 łyżeczki przyprawa do karkówki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Musztardę wymieszać z miodem, oliwą, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.Mięso dokładnie obtoczyć z każdej strony w marynacie,ułożyć w misce, odstawić do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie smażyć na grillu 15 - 20 minut, co jakiś czas odwracając.