1. Posiekaj drobno śliwki, czosnek i cebulę. Jałowiec, pieprz i liście laurowe rozetrzyj w moździerzu. Wymieszaj składniki i dopraw je solą. W piersiach natnij kieszonki i włóż do nich farsz. Zamknij kieszonki wykałaczkami lub sznurkiem spożywczym. Do pozostałego farszu dodaj sos sojowy, miód i ocet balsamiczny, a następnie zalej piersi i odstaw na minimum 30 minut do lodówki.
2. Obierz ze skórki marchewki. Na patelni rozgrzej masło i obsmaż piersi, a następnie przełóż je na ułożone w naczyniu żaroodpornym marchewki. Zalej pozostałą marynatą i wstaw na około 20-25 minut do rozgrzanego do 180 oC piekarnika.
3. Ugotuj ziemniaki i przeciśnij je przez praskę. Dokładnie wymieszaj je z mąką ziemniaczaną, jajkiem, 20 g masła, dopraw solą i pieprzem. Podsypując deskę mąką, uformuj wałki o ęrednicy około 1,5-2 cm i odcinaj kawałki o grubości 3 cm. Odciśnij na nich widelec zewnętrzną stroną
4. Buraczki ugotuj, obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Rozpuść pozostałe masło w rondelku, dodaj buraczki i zagotuj. Dodaj pozostały ocet balsamiczny i miód. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.