1. Rybę umyj i osusz. Dokładnie natrzyj z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryby. Skrop sokiem z cytryny.
2. Piernik pokrusz lub zetrzyj na tarce, tak aby wyglądał jak bułka tarta. Wymieszaj z natką pietruszki. Jajko roztrzep w głębokim talerzu.
3. Każdy filet obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w piernikowej panierce. Smaż na rozgrzanym maśle po 5 minut z każdej strony.
4. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pora, marchewkę i selera obierz i umyj. Pora pokrój w krążki. Marchewkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa oraz kukurydzę i groszek wymieszaj. Rodzynki sparz wrzątkiem. Z jogurtu, majonezu, rodzynek i koperku zrób sos i dodaj do warzyw, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dorsza podaj obok ryżu i sałatki. Udekoruj go cytryną i koperkiem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.