1. Łopatkę zamarynować w pieprzu kolorowym, soli, czosnku, rozmarynie oraz natrzeć ketchupem. Wstawić do piekarnika na godzinę i piec w temp. 170 °C (zawiniętą w folię aluminiową).
2. Ziemniaki dobrze umyć i pokroić w cząstki. Obsypać rozmarynem, solą, pieprzem i wstawić do piekarnika na 30 minut przed końcem pieczenia łopatki.
3. Ogórki kiszone pokroić w drobne paski. Wrzucić je na patelnię i dodać miód oraz rozmaryn. Podsmażać kilka minut i dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku.
4. Wywar z pieczonej łopatki zlać do rondelka. Doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i zagęścić mąką.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.