1. Ogórki umyj i ułóż pionowo w słoiku. Obierz czosnek i chrzan. Włóż je do słoika wraz z umytym koprem, liśćmi chrzanu, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
2. Przygotuj zalewę: zagotuj wodę z dodatkiem soli (łyżka soli na litr wody). Wlej wrzątek do słoików i zakręć je.
3. Przykryj przetwory na 12 godzin, a następnie odstaw do chłodnego, ciemnego miejsca.
4. Lubisz inne smaki? PIkantne: dodaj mini papryczki chilli lub pikantny ketchup. miodowo-musztardowe: dodaj 2 łyżki miodu wielokwiatowego oraz 3 łyżki musztardy. musztardowe: dodaj 5 łyżek musztardy.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.