1. Ryż zalej wodą, dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem, aż ryż wchłonine całą wodę. Cebulę pokrój w kostkę, marchewkę na plasterki, a papryczkę chili i czosnek posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone warzywa i duś na małym ogniu przez 5-8 minut. Pomidory sparz, obierz, oczyść z szypułek i pokrój na ćwiartki, a potem wrzuć do garnka z warzywami, dodaj cukier i szczyptę soli i duś pod przykryciem około 15 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, wlej bulion i 100 mililitrów mleka kokosowego i zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z łyżeczką mleka kokosowego, łyżką ryżu i natką pietruszki lub kolendry. :)
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.