1. Pomidory usmażyć na 25 g masła, doprawić cukrami, pieprzem, ostudzić, przetrzeć przez sito. Szpinak usmażyć na 25 g masła z dodatkiem ząbka czosnku. Zmiksować. Krakersy zmiksować na miał i połączyć z 50 grami stopionego masła. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia, potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Ugotowane buraczki zmiksować, przyprawić sokiem z cytryny, cynamonem i pieprzem do smaku. Połowę żelatyny zmiksować z pomidorami, a drugą część z buraczkami. Na dno szklanek przelać pomidory i odłożyć na ok. 30 min. do lodówki. Następnie ułożyć warstwę krakersów i sera połączonego z maślanką, pieprzem i sokiem z cytryny. Kolejną warstwę stanowi zmiksowany szpinak. Na wierzch przełożyć zmiksowane z dodatkiem żelatyny buraczki. Całość udekorować kiełkami rzodkiewki. Sernik najlepiej schłodzić przez noc w lodówce.SMACZNEGO!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.