1. 1. Nadzienie- jabłka i rabarbar kroimy w małą kostkę i przekładamy do garnka o szerokim dnie. Dzięki tym zabiegom owoce z rabarbarem szybko zmiękną. Chwilę prużymy na niedużym ogniu. Doprawiamy cukrem waniliowym i zagęszczamy bułką tartą. 2 . Kiedy jabłka z rabarbarem się duszą, przygotowujemy ciasto. Zaczynamy od masy serowej- dokładnie blendujemy serek kremowy z fetą i cukrem waniliowym.3. Drożdże kruszymy i rozrabiamy w śmietanie. Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy śmietanę z drożdżami, cukier i połowę masy serowej. Zagniatamy jednolite ciasto- co dzieje się błyskawicznie4. Ciasto dzielimy na 2 równe części. Każdą wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów.Każdy trójkąt smarujemy pozostałą masą serową. Na końcu krótszego boku układamy łyżeczkę farszu jabłkowo-rabarbarowego. Zawijamy nadając kształt rogala. Rogaliki smarujemy jajkiem. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.5. Pieczmy na złoty kolor temp. 200 stopni- mi zajęło to ok. 15 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.