1. Maślankę, mąkę, jajka, cukier i cynamon miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstego ciasta naleśnikowego.Z jabłek wycinamy ogryzki przy pomocy wąskiego nożyka, tak aby powstała dziura na wylot. Następnie jabłka obieramy i kroimy w niezbyt grube (ok. 4 – 5 mm), okrągłe plasterki, każdy z dziurką po środku.Na patelni rozgrzewamy olej. Powinno go być tyle, aby plasterki jabłek mogły się w nim zanurzyć mniej więcej do połowy. Jabłka maczamy w cieście i smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem i w miejscu każdej dziurki wykładamy 1 łyżeczkę dżemu truskawkowego.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.