1. 1.Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę, ubijając dodajemy po żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wykładamy na tortownicę(śr.26) , pieczemy 20 min w temp.170stopni. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 blaty.2.Galaretka dyniowa: dynię kroimy z kostkę, przekładamy do garnka dodajemy cukier i gotujemy do miękkości,aż dynia zacznie się rozpadać, dodajemy galaretkę(proszek) i dokładnie mieszamy. Gotujemy na wolnym ogniu. W 1/2 szkl. wody rozrabiamy budyń i wlewamy do garnka z dynią, zagotować . Odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia masy.3.Masa śmietanowo-dyniowa:żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie, studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śnieżka, do ubitej śmietany dodajemy mus dyniowy i dokładnie miksujemy na końcu wlewamy żelatynę,mieszamy. Masę odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.4.Przełożenie tortu: na biszkopt wykładamy połowę masy śmietanowej przykrywamy biszkoptem , wykładamy galaretkę dyniową układamy herbatniki lub biszkopty i rozsmarowywujemy drugą część masy śmietanowej i układamy ostatni blat biszkoptowy.5.Tort dekorujemy polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.