1. Piersi umyć, pokroić na mniejsze kawałki - każdą pierś na pół i jeszcze raz na pół. Zamarynować je w przyprawach oraz płynie wędzarniczym min. 5 godzin, a najlepiej całą noc.Następnie kurczaka podpiec na patelni z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec 10 min z piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Na patelni rozpuścić cukier, zalać miodem. Poczekać, aż powstanie gęsty, ciemny sos. Wrzucić do tego gruszki. Dusić ok. 5 min, cały czas mieszając. Pod koniec dodać skórkę z cytryny i rozmaryn.Kurczaka wyciągnąć z naczynia żaroodpornego, na jego dno ułożyć umyte liście jarmużu, na to karmelizowane rozmarynowe gruszki oraz kurczaka. Zapiec wszystko razem 5 min.Podawać od razu.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.