1. Gruszki obrać z skórki pozostawiając ogonek, wydrążyć gniazda nasienne.Do wina dodać cukier, goździki, korę cynamonu. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż , wyskrobać ziarenka i razem z kawałkami laski dodać do wina.Do wina włożyć gruszkę i gotować około 10-15 min na lekkim mruganiu. Gruszki wyjąć i ostudzić.Sos karmelowy: cukier lekko karmelizować dodać śmietanę i mieszać do połączenia składników.Do środka każdej gruszki dodać żurawinę staropolską.Zimny sos przelać na talerzyk, ułożyć gruszki i udekorować listkami mięty.Do deseru można podać lampkę francuskiego różowego wina, który podkreśli swym delikatnym, orzeźwiającym i owocowy bukietem smak deseru.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.