1. Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół - wydrążyć gniazda nasienne.Na patelni rozgrzać tłuszcz - ułożyć gruszki - podsmażyć chwilkę, żeby się lekko zrumieniły. Do zarumienionych gruszek wlać wino białe - dusić aż będą miękkie. Napój migdałowy zagotować.Na parze utrzeć żółtka z cukrem. Do puszystej masy jajecznej wlać napój migdałowy.Ucierać do momentu, aż puszysty krem nieco zgęstnieje. Trwa to około 10-12 minut. Na talerzykach deserowych układać gruszki, dookoła owoców lub też na wierz wyłożyć puszystą piankę jajeczno-migdałową.Posypać migdałami i kawą rozpuszczalną.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.