1. Wszystkie składniki (mąkę, jajko, mleko, wodę, olej, szczyptę soli) bardzo dokładnie mieszamy by nie było grudek, jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy jeszcze odrobinę wody. Patelnię rozgrzewamy. Nalewamy łyżką wazową porcję ciasta i rozprowadzamy kręcąc patelnią. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia. Obracamy placek na drugą stronę i smażymy by się ze złocił. Serek rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem i pokrojonym w drobną kostkę ananasem. Naleśniki smarujemy serkiem, zawijamy, można też oprószyć cukrem pudrem. Mus ananasowy:w rondelku rozpuszczamy miód, następnie dodajemy drobno posiekanego ananasa, możemy też dodać łyżkę Malibu. Podsmażamy do uzyskania konsystencji marmolady. Jeśli efekt marmolady chcemy uzyskać szybciej - ananasa zamiast posiekać można zblendować.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.