1. Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę , ciągle ucierając dodajemy żółtka i cukier a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia o wymiarach 36x24 i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy Masa śmietanowa Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod sam koniec ubijania wlewamy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na ciasto rozsmarowujemy cienką warstwę śmietany. Banany obieramy ze skóry układamy wzdłuż blaszki, ścinamy delikatnie i zalewamy masą śmietanową. Zalewamy dwoma tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklankach wody. Chłodzimy w lodówce.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.