1. Migdały delikatnie podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miski. Na patelni rozpuszczamy cukier. Dodajemy migdały, obtaczamy w karmelu a następnie miksujemy, ale niezbyt drobno. Gotowa masę przekładamy na wyłożoną folią aluminiową tortownicę o średnicy 24cm. Mango obieramy ze skórki i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Palmę ucieramy z cukrem na puch. Nadal ucierając, dodajemy żółtka, zmiksowane mango i po trochu sera. Wsypujemy budyń i dodajemy ubitą z białek pianę. Delikatnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na przygotowany wcześniej spód. Gotowe ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 50-60-minut. Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy sernik, dekorujemy orzeszkami i czekoladowymi kulami.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.