1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem oraz z ok. 1/3 czekolady, wylep dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 180 st. C. Ostudź. Półtora mango obierz, pokrój i zmiksuj. Wymieszaj z cukrem, żelatyną i podgrzej, aż żelatyna się rozpuści. Ostudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Kremówkę wymieszaj z masą owocową. Dodaj twaróg. Wyłóż na spód z herbatników. Odstaw do lodówki na godzinę (do stężenia). Wyjmij z formy i polej resztą czekolady.Tuż przed podaniem obierz resztę mango, potnij je w fantazyjne paski - najlepiej obieraczką do warzyw. Udekoruj nimi wierzch deseru. Smacznego
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.