1. Włoszczyznę obrać, umyć włożyć do garnka i zalać wodą, zagotować. Dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 40min. Rzodkiewki umyć, odciąć liście i posiekać, rzodkiewki pokroić na plasterki lub wg uznania. Na patelni rozgrzać połowę masła klarowanego, dodać kolejno pokrojoną cebulę, czosnek, połowę rzodkiewek, liście od rzodkiewek i jarmuż, chwile podsmażyć. Przełożyć podsmażone warzywa do garnka, zalać wcześniej ugotowanym bulionem warzywnym i gotować do miękkości ok. 20 -30 min. Pozostałe rzodkiewki podsmażyć na maśle klarowanym. Ugotowaną zupę zmiksować na gładko doprawić do smaku, podawać z ugotowanym jajkiem, podsmażonymi rzodkiewkami, kleksem z jogurtu i posypaną płatkami migdałów.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.