1. Upiec biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Białka lekko ubić, po czym stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając, gdy będzie ubite, dodawać po 1 żółtku, nadal ubijając. Kolejno przesiewać mąkę, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Masę wylać do blaszki o wymiarach 24x34cm, wysmarowanej margaryną (tylko spód). Piec w temp 180 st C ok 30 minSporządzić masę truskawkową: rozpuścić 2 galaretki w 1/2 litra wrzącej wody i wystudzić. Truskawki zmiksować w blenderze i połączyć z galaretkami. Wymieszać i włożyć do lodówki do momentu aż zacznie gęstnieć. Gęstą galaretkę wylać na biszkopt.Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier waniliowy i śmietanę fix. Wyłożyć na masę truskawkową. Z wierzchu posypać kakaem.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.