1. Biszkopt Do miski wlać białka po oddzieleniu od żółtek.Ubijać a po chwili dodać obydwa cukry i ubić pianę na sztywno.Następnie gdy cukier się rozpuści dodać żółtka, połączyć je z białkami a następnie przez sitko przesiać do miski mąki i proszek do pieczenia.Na najniższych obrotach lub za pomocą łopatki wymieszać ciasto i przełożyć je do formy o wymiarach 22 x 29 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Blachę wstawić do nagrzanego do 170 stopni na 30 minut i upieczony biszkopt wyjąc z formy, odkleić papier i biszkopt wystudzić na kratce.Gdy będzie zimny przekroić na dwa blaty. Masa truskawkowa Truskawki wrzucić do szerokiego rondla i podusić.Większe można przekroić na połówki.Włączyć ogień pod rondlem i podgrzewać, wlać wodę i dalej podgrzewać aż truskawki się zagotują.Chwilę gotować, wyłączyć ogień i wsypać galaretki po czym dokładnie wymieszać.Masę truskawkową zostawić do wystudzenia od czasu do czasu mieszając.Gdy masa jest gęsta ale nie ścięta do końca przystąpić do przełożenia ciasta. Przełożenie Jeden blat biszkoptowy ułożyć na papierze z pieczenia włożonym do formy.Nasączyć biszkopt ulubionym płynem lub ponczem ( u mnie herbatka granulowana truskawkowa ), na biszkopt wyłożyć masę truskawkową.Rozprowadzić ją po powierzchni biszkopta, przykryć drugim plackiem, który także należy nasączyć.Zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno, cienką warstwą rozsmarować na cieście aby śmietana lepiej się trzymała i pozostałą śmietaną za pomocą dekoratora lu szprycy udekorować całą górę ciasta.Gotowe ciasto wstawić do lodówki aby dobrze się związało.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.