1. Biszkopt Białka jaja ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z dodatkiem słodziła miksujemy na puch, pianę łączymy z żołtkami, stopniowo dodajemy mąkę i miksujemy na niskich obrotach.Na koniec dodajemy tłuszcz i mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę, piekarnik rozgrzewamy do 180C, pieczemy 20 minut i studzimy. Masa twarogowa Twaróg mielimy przez maszynkę (2 razy) lub łączymy ze śmietaną i za pomocą blendera/miksera blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i łączymy z masą twarogową.Na koniec dodajemy miód, wanilię i dokładnie mieszamy..Masę nakładamy na biszkopt i wkładamy do lodówki na około 2 godziny Galaretkę rozpuszczamy w gorącej/wrzącej wodzie i odstawiamy aż lekko stężeje Następnie truskawki myjemy, suszymy i kroimy w dowolne kształty. Nakładamy na stężałą masę twarogową i wlewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki by galaretka zastygła.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.