1. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno.W trackie ubijania dodawać cukier a gdy piana jest ubita dodawać po jednym żółtku.Następnie dodawac porcjami mąki przesiane z proszkiekm do pieczenia i mieszać rózgą.Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Biszkopt piec 49 minut w 150 stopniach a potem biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na dwa placki.Każdy nasączyć i posmarować konfiturą z truskawek.Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem.Pierwszy placek z konfiturą położyć na podkładzie lub paterze i wyłożyć część śmietany.Na śmietanie ułożyć połówki truskawek.Na truskawki położyć drugi placek konfiturą do truskawek, lekko docisnąć.Resztę śmietany rozprowadzić na wierzchu i dookoła tortu i na koniec udekorować tort truskawkami i listkami mięty.Gotowy tort schłodzić co najmniej 2 godziny.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.