1. Składniki na kruche ciasto - czyli wszystko z wyjątkiem jagód - zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki co najmniej na godzinę. 2-3 ciasta rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wyłożyć nim formę do tarty, wysmarowaną odrobinę tłuszczem i wysypaną mąką. Nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na ok. 5 minut, aż się zazłoci. Następnie wyjąć, wyłożyć na nie owoce, resztę ciasta rozwałkować na cienko i wykroić z niego paski. Paski ułożyć w kratkę na warstwie owoców. Ciasto ponownie włożyc do piekarnika i piec jeszcze 20 minut. Podawać schłodzone. :)
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.