1. Do piekarnika rozgrzanego do 150oC włóż przekrojone na pół bułki i piecz je przez 5-7 minut. Po włożeniu bułek do pieca pokrój pomidor, ceulę i cheddar w plastry. Umyj sałatę. Burgery podawaj w upieczonej bułce, na sałacie. Posmaruj masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi. Na tym połóż plastry: pomidora, sera cheddar oraz pokrojoną cebulę. Całość możesz podać z patyczkiem do szaszłyków co doda burgerom charakteru i pozwoli na zachowanie odpowiedniego kształtu potrawy. Smacznego!
2. W moździeżu zetrzyj przyprawy: kmin rzymski, gorczycę, kolendrę. Pokrój natkę pietruszki, papryczkę chilli i czosnek.
3. Rozgrzej piekarnik do 180oC. Umyj kalafior i rozdziel go na różyczki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, dodaj przygotowane w poprzednim kroku przyprawy, natkę, czosnek i posiekaną papryczkę chilli. Piecz je przez 20 minut. Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
4. Delikatnie zblenduj upieczony kalafior do małych cząstek, ale nie do konsystencji purée. Wymieszaj z kaszą, startym imbirem, bułką tartą, jajkami, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Uformuj burgery i usmaż.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.