1. Filet z kurczaka myjemy, suszmy papierowym ręcznikiem i kroimy po długości na cienkie paski. Posypujemy solą i doprawiamy dwoma rodzajami pieprzu. Podsmażamy z dwóch stron na suchej patelni.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy.Oliwki z kaparami miksujemy za pomocą blendera.Na drugiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, podsmażamy kiełki, (często mieszamy), następnie dodajemy zmiksowane oliwki i kapary. Dodajemy makaron i wszystko ze sobą mieszamy.Makaron podajemy z podsuszonym kurczakiem, startym camembert i świeżym koperkiem. Rada: wodę na makaron bardzo delikatnie solimy ponieważ oliwki i kapary są słone. Smacznego :)
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.