1. Filet myjemy, oczyszczamy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki, mielimy lub miksujemy. Dodajemy pastę z pomidorów, pokrojony bardzo drobno ser, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Całość bardzo dokładnie mieszamy lub miksujemy.Ciasto rozwijamy i na całą powierzchnię nakładamy farsz. Za pomocą noża do pizzy przekrawamy po długości na dwie równe części, następnie po szerokości na paski ok. 5 cm. Każdy prostokąt bardzo delikatnie rolujemy i układamy zachowując odstępy na okrągłej formie o średnicy ok. 25 cm. Może to być forma na tarte lub tortownica, należy wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia.Każdą roladkę smarujemy roztrzepanym jajkiem (boki i wierzch).Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C.Pieczemy w tej temperaturze 15 min, a następne 20 min w 180°C. Smacznego
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.