1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy maślanką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc. Po tym czasie odcedzamy na sicie, przepłukujemy zimną wodą i osuszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do kurczaka.Ser kroimy w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian po kawałku sera i mięsa. Wcześniej warto sprawdzić jakiej długości szaszłyki zmieszczą się nam na patelni i odpowiednio skrócić patyki.Gotowe szaszłyki panierujemy kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju, tak aby szaszłyki były w nim zanurzone mniej więcej do połowy. Smażymy na rumiano z wszystkich stron.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.