1. Pierś z kurczaka siekamy w bardzo drobną kostkę. Przyprawiamy do smaku ulubioną przyprawą do kurczaka (lub po prostu solą i pieprzem, jak kto lubi), mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz jogurtem naturalnym. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.Cukinię razem ze skórką ścieramy na dużych oczkach tarki, lekko solimy i odstawiamy na 30 minut, żeby puściła sok.Odsączoną cukinię mieszamy z zamarynowanym mięsem z kurczaka, dodajemy jajka, mąkę i drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę nabieramy łyżką i kładziemy na patelni z mocno rozgrzanym olejem, formując zgrabne, płaskie placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na bibule.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.