1. Mięso płuczemy i rozbijamy lekko, a potem dzielimy na płaty. Osuszamy z nadmiaru płynów. Każdy płat nacinamy w środku ostrym nożem, by powstała prostokątna kieszonka - 3 boki zamknięte, 1 bok z nacięciem. :) Na tym etapie możemy jeszcze rozbić nieco, żeby nie były zbyt grube. Kieszonki umieszczamy w marynacie BBQ wg instrukcji na torebce. Po zamknięciu miętosimy, żeby mięso spotkało się z marynatą z każdej strony. :) Odkładamy do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej - na 3 godziny (można też na noc, dzień przed grillowaniem - jest wtedy mega-aromatyczne!). Pomidory kroimy na cząstki, podobnie oliwki, rwiemy też na kawałki mozzarellę. Mieszamy z orzechami włoskimi (posiekanymi) serkiem topionym i przyprawiamy wg uznania. :) Można dodać oliwy, ale tylko jeśli pomidory są suche - jeśli były w oliwie, nadzienie będzie dość tłuste. :) Każdą kieszonkę nadziewamy tą mieszanką. Spinamy otwór wykałaczkami. Grillujemy na złoto (można na zwykłym grillu, można na elektrycznym). Czas zależy od grubości mięsa - im cieniej rozbite, tym krócej pichcimy, warto się postarać.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.