1. Rozgrzej piekarnik do 180 oC. Łososia połóż w naczyniu żaroodpornym, oprósz delikatnie solą, pieprzem i estragonem. Piecz przez 20 minut
2. Na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu ułóż pomidory koktajlowe, oliwki i kapary. Polej oliwą z oliwek, przypraw łyżeczką ziół prowansalskich, szczyptą soli i dwiema szczyptami pieprzu cytrynowego. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, cebulę i 6 ząbków czosnku, pokrojonych w plasterki, skrop sokiem z 1 cytryny. Dodaj rozgniecione widelcem sardynki. Olej z puszki pozostaw do bułki tartej - do dalszej części przepisu. Całość wymieszaj i wstaw na 5 minut do piekarnika.
3. Na patelni upraż bułkę tartą, wyciśnij do tego 2 ząbki czosnku, następnie dodaj masło i olej z sardynek, dopraw odrobiną soli i pieprzu.
4. Ugotuj makaron spaghetti według wskazań na opakowaniu. Oddziel łopatką łososia od skórki i wymieszaj z makaronem i warzywami, a następnie posyp przygotowaną wcześniej bułką tartą.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.