1. Udziec umyć, osuszyć i usunąć kość. Nożem tak rozciąć udziec aby powstał jak największy płat mięsa. Oprószyć go solą i pieprzem i odłożyć. Pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę.Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć. Dodać przyprawy do smaku oraz szczypiorek i jeszcze chwilkę smażyć. Wyłączyć ogień pod patelnią, wrzucić ugotowaną kaszę jaglaną i wymieszać farsz.Przestudzony farsz rozłożyć wzdłuż płata indyka, zwiać w roladę ( mi płat w trakcie cięcia się rozerwał na dwa płaty, więc nałożyłam go na górze na farsz ). Roladę zawiązać sznurkiem wędliniarskim i włożyć do foremki keksowej.Udziec piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i zdjąć sznurek.Jeśli chcemy podać roladę na ciepło do obiadu to sznurek należy zdjąć po chwili i kroić po kilku minutach.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.