1. Pumpernikiel, ser i szparagi pokrój w kostkę ok. 1 x 1 cm. Szynkę pokrój w długie paski o szerokości 1 cm. Nadziej na wykałaczkę pumpernikiel, następnie szynkę, ser, znowu szynkę, szparagi, szynkę, oliwkę, szynkę itd. Nakładaj składniki naprzemiennie z szynką, „owijając” je. Do dekoracji użyj papryczki chilli i ewentualnie awokado.
2. Łososia i suszone pomidory posiekaj, dodaj łyżeczkę musztardy i pieprz cytrynowy. Macę/pumpernikielpodziel na kawałki. Nałóż plaster sera koziego, pastę łososiową, plaster awokado. Udekoruj świeżymkoperkiem.
3. Zawiń śliwki w boczek i przekłuj wykałaczką. Piecz w temperaturze 180 oC do zarumienienia.
4. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty 5 x 5 cm. Na środku posmaruj je pesto, dodaj skrojone suszone pomidory, starty żółty ser i oliwki, posyp solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 200 oC przez około 15 minut.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.