1. Mięso kroimy w kostkę gulaszową i porcjami obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka. Oprószamy solą i pieprzem do smaku. Na tłuszczu po smażeniu mięsa szklimy cebulę oprószoną cukrem, dodajemy drobno posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy, paprykę ostrą, słodką i wędzoną. Mieszamy i wszystko razem smażymy 2 – 3 minuty. Wlewamy szklankę wody i całość przekładamy do mięsa. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy na średnim ogniu 45 – 60 minut, do miękkości mięsa, w razie potrzeby podlewając wodą. 10 minut przed końcem duszenia dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki. Gulasz zabielamy śmietaną i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.