1. Warzywa gotujemy na parze - u mnie dzieje się to za sprawą parowaru i trwa ok. 1/2 godziny. Makaron gotujemy w stosownej ilości wody al dente i następnie odcedzamy. Wylewamy z garnka wodę. Na dno osuszonego garnka wlewamy 2-3 łyżki oleju z pomidorów - z przyprawami. Podgrzewamy. Rzucamy na to posiekany drobniutko czosnek i lekko przysmażamy na oleju rzepakowym - byle się nie spalił. Łopatkę myję, osuszam i kroję w kostkę, przyprawiam do smaku i dorzucam do garnka. Po podsmażeniu jej dorzucam warzywa z pary i przyprawy. Mieszam i podsmażam kilka minut, a następnie zalewam śmietaną i mieszam, dorzucając część sera. Na końcu w tak powstałej mieszance taplam pomidory pokrojone na kawałki i makaron. Podgrzewam całość, ewentualnie doprawiam do smaku i... już. :) SMACZNEGO! :)
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.