1. Ćwiartki umyć i oddzielić od kości, skórek nie wyrzucać. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i razem z mięsem i skórkami przepuścić przez maszynkę. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać pieczarki i szczyptę tymianku i smażyć do odparowania płynu. Wszystko włożyć do dużej miski, dodać żółtka, przyprawę do kurczaka, bułkę tartą, pieprz i sól do smaku i wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do mięsa i wymieszać. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką, wyłożyć mięso i po wierzchu posypać bułką. Piec w 180 stopniach 50 minut.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.