1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli zachodzi taka potrzeba podsypujemy mąką. Ciasto przykrywamy i odkładamy na 15 min, by odpoczęło. Farsz: Cebulkę i czosnek siekamy na drobno, marchew trzemy na tarce- Wszystko podsmażamy na małej ilości oleju i dodajemy do surowego zmielonego mięsa. Doprawiamy i mieszamy. Ciasto wałkujemy, wycinamy 4 koła (szklanką, kubkiem lub foremką). Koła układamy tak, by krawędziami zachodziły na siebie. Dajemy wzdłuż farsz, składamy na pół (jak pierogi) i zwijamy-powstaje róża. Róże układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. SOS pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skóry i drobno siekamy. Dodajemy resztę składników i całość gotujemy. Sosem zalewamy róże i całość zapiekamy w temp 18 stopni około 30 minut. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.