1. Mięso mielone przekładamy do dużej miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną drobniutko cebulę i pęczek natki pietruszki.Bułkę namaczamy w mleku, gdy zmięknie odciskamy i dodajemy do masy, łączymy z pokrojoną w kostkę papryką oraz startym serem, dodajemy sos piri piri i musztardę, wbijamy jajka, wsypujemy przyprawy do smaku, całość wymieszać delikatnie dłońmi do połączenia składników, nie uklepywać mięsa dzięki temu klops będzie puszysty a nie zbity.W formie o wym 25/12 cm wyłożonej papierem pergaminowym wykładamy połowę mięsa, umieszczamy cienką cukinię na środku, przykrywamy resztą mięsa, delikatnie dociskamy formując kształt klopsa.Pieczemy 55-60 minut w temp 180*c. Wyjmujemy z piekarnika pozostawiamy w formie na 30 minut po czym wyciągamy na deskę i kroimy w plastry.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.