1. Kaszę płuczemy i gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Przelewamy zimną woda i dzielimy na dwie części.Filety z kurczaka nacinamy w poprzek ale nie rozcinamy, rozkładamy na płat. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Farsz szpinakowy: Szpinak rozmrażamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażamy, następnie dodajemy szpinak i doprawiamy solą oraz pieprzem, dusimy 5 minut. Dodajemy część kaszy i mieszamy.Farsz pieczarkowo-paprykowy: Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paseczki, cebule w piórka. Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła, rumienimy cebulę, dodajemy pieczarki, dusimy ok.5 minut, doprawiamy.Farsz warzywny: rozgrzewamy masło, dusimy warzywa ok.8 min, przyprawiamy. Mieszamy z drugą częścią kaszy.Tortownicę śr.18 cm smarujemy masłem, układamy płat fileta, farsz szpinakowy, filet, farsz pieczarkowy, farsz warzywny i filet z kurczaka. Aby kurczak za bardzo się nie spiekł przykrywamy folią aluminiową. Wierzch posypujemy przyprawami i wkładamy tort do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok.60 minut.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.