1. Karkówkę opłucz, osusz, potnij na plastry. Każdy rozbij na duży płat. Mięso oprósz solą i pieprzem. Odłóż na bok.Kajzerki potnij na drobne kawałki. Wbij do nich jajka i dolej mleko. Dodaj sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową do smaku. Wsyp zioła, dokładnie wymieszaj. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz, osusz, pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj ją do farszu z bułki i ponownie wymieszaj.Farsz rozsmaruj na płatach karkówki. Pozostaw wolne brzegi. Całość zwiń. Obwiąż mocną nitką. Roladki oprósz mąką. Zrumień na rozgrzanym oleju. Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do miękkości (około 30 minut). Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.