1. Kalafior oczyścić, umyć i podzielić na różyczki. Blanszować w osolonym wrzątku przez ok. 5 min. Ostudzić i osączyć.Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i przeszklić na oleju. Dodać przecier i pomidory z puszki wraz z sosem. Gotować sos przez 4-5 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Bułkę tartą wymieszać z tartym parmezanem. Różyczki kalafiorowe obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce z parmezanem. Smażyć na gorącym maśle lub margarynie z każdej strony na złotobrązowy kolor. Bazylię drobno posiekać,dodać do sosu i zagotować. Kalafior podawać z gorącym sosem z pomidorów.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.