1. Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Osuszony schab nacieramy dokładnie solą, przekładamy do miski lub keksówki i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.Po 24 godzinach z miski wylewamy wodę, która wyciekła z mięsa, schab płuczemy z nadmiaru soli, osuszamy i obtaczamy dokładnie w cukrze, po czym wkładamy go z powrotem do lodówki na 24 godziny. Ponownie odlewamy nadmiar wody, jeśli jest taka konieczność tzn. jeśli nadal z mięsa wychodzi dużo wody czynności powtarzamy. Jeśli jednak wody w mięsie prawie już nie ma, obtaczamy je w mieszance przygotowanej z suszonej cebuli i pomidorów, papryk i oregano. Tak przyprawione mięso wstawiamy na 12 godzin do lodówki.Po tym czasie mięso przekładamy do podkolanówki, zawiązujemy ją dokładnie i mięso wieszamy w przewiewnym suchym miejscu na okres około 6-14 dni. Po tym okresie mięso będzie gotowe do zajadania. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.