1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Następnie dodaj czosnek i przez chwilę podsmażaj.
2. Do cebuli i czosnku dodaj mięso i smaż, aż zmieni ono kolor. Następnie dodaj pomidory z zalewą oraz bulion. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, oregano, pieprz cayenne oraz sól do smaku. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut, tak aby płyn odparował.
3. Paprykę umyj i oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w drobną kostkę i dodaj do gotującego się mięsa. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy i również dodaj do mięsa. Gotuj wszystko razem jeszcze 10 minut.
4. Placki tortilli skrop wodą i zawiń z farszem. Całość podgrzej na patelni grillowej. Danie podawaj w głębszych talerzach lub miseczkach. Udekoruj natką pietruszki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.