1. Bakłażany myjemy, odcinamy końcówkę i wydrążamy miąższ, ostrożnie go wyciągając np łyżką.Oprószamy w środku solą i odstawiamy na ok 20 min. Siekamy drobno wydrążony miąższ. Mieszamy z mięsem mielonym. dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wyrabiamy. Odsączamy oliwki i pomidory z zalewy. Kroimy pomidory na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa i mieszamy. Napełniamy bakłażany mięsną masą za pomocą łyżki. Mocno ubijamy. Przykładamy odciętą końcówkę i owijamy bakłażany folią. Pieczemy ok 1 godz w piekarniku nagrzanym do 180 st. Kroimy w plastry. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.