1. Szaszłyki Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Mieszamy sos sojowy, sok z cytryny i miód. Kawałki kurczaka oprószamy solą i pieprzem i zanurzamy w marynacie. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Trawę cytrynową myjemy osuszamy, dzielimy na pół lub ćwiartki. Nabijamy kawałki kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Sos mango Cebulki obieramy, kroimy w piórka. Wyciskamy sok z limonki. Na patelni karmelizujemy cukier, zalewamy sokiem z limonki i winem. Dodajemy cebulkę i dusimy ok 5 min. Mango obieramy (można zostawić kawałki do dekoracji), kroimy w kostkę. Papryczki myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy mango i papryki do cebuli, mieszamy. Siekamy natkę pietruszki, posypujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Robimy ozdobne kopczyki. Dekorujemy papryką i natką. Nakładamy porcje sosu mango, na to układamy szaszłyki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.