1. Ziemniaki obieramy ze skóry i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane odstawiamy do wystudzenia. W misce wymieszać mięso mielone ,jajko, szczyptę soli i pieprzu ,szczypiorek i czosnek. Podsmażyć na małym ogniu cebulę na maśle pokrojoną w kosteczkę aż się zrumieni( ok.3 min). Cebulę wymieszać z mięsem. Uklepać serduszka i smażyć z każdej strony na 2 łyżkach oleju po 4-5 min. Na talerzu układamy kotleciki, z cukinii i pomidorów robimy grzybki. Grzybki układamy na plasterkach z ogórków. Biedronki robimy z oliwek i pomidorków. Każdego pomidorka przecinamy na pół i przecinamy środek do 2/3 długości, lekko rozchylamy tworząc skrzydełka biedronki. Część oliwek kroimy na ćwiartki. Kilka przeznaczamy na wycięcie kropeczek.Na pomidorkach umieszczamy kropki i łączymy z oliwkami. Wykałaczkę moczymy w majonezie i za jej pomocą malujemy oczka biedronką. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. I mieszamy z mlekiem. Formujemy jeże. Część ziemniaków umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów i robimy zdobienia. Na nich kładziemy marynowane grzybki ,oczka i mordkę robimy z oliwek, wąsy z makaronu spaghetti. Całość dekorujemy zieloną pietruszką.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.