1. Ciasto Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier dalej ubijając, dodajemy olej, proszek do pieczenia i żółtka, na koniec mąkę , wylewamy na dwie jednakowe blachy o wymiarach 25x40cm i pieczemy w temp. 180st, 20 min. Masa Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, bitą śmietaną w proszku, dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody . Dzielimy masę na dwie równe części do jednej dodajemy zblednowane borówki a drugą pozostawiamy bez dodatków. Frużelina borówkowa Borówki miksujemy blenderem, dodajemy cukier, doprowadzamy do wrzątku, dodajemy galaretki jagodowe i mieszamy, a następnie studzimy do momentu aż zacznie lekko tężeć. Przełożenie ciasta Ciasto biszkoptowe-masa biała- biszkopty okrągłe- masa borówkowa-ciasto biszkoptowe- frużelina borówkowa- płatki kokosowe Smacznego:)
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.