1. Mięso pokroić w niewielkie paski obtoczyć w sosie sojowym wymieszanym z przyprawami oraz miodem. Odstawić na ok. 30 minut aby mięso nabrało smaku.W tym czasie pokroić paprykę oraz cebulę. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso. Następnie dodać warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażyć na średnim ogniu około 5 minut, po tym czasie całość podlać bulionem oraz pozostałym sosem z marynowania mięsa, do tego dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, przyprawić do smaku jeśli to konieczne i dusić całość ok. 20 minut aby warzywa się nie rozgotowały. Po tym czasie w razie potrzeby można zagęścić sos mąką ziemniaczaną.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.