1. Mięso umyj, osusz, oczyść z błonek. Pokrój w paski o szerokości około 3 cm. Oprósz solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Wymieszaj z miodem i olejem. Następnie odstaw pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce.Paprykę umyj, osusz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w dość grube paski. Paski mięsa nadziewaj na patyczki do szaszłyków, przekładając je paskami papryki.Tak przygotowane szaszłyki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piecz do zrumienienia około 20-30 min.(w międzyczasie można odwrócić). Podawać z ryżem lub kaszą.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.