1. Umyty filet z indyka rozciąć na duży płat, oprószyć solą, pieprzem i mieszanką przypraw chilli. Odstawić na około 30 minut.Do malaksera wrzucić orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę, parmezan, dodać sok z limonki oraz oliwę. Zmiksować do postaci gęstego pesto. Doprawić solą i pieprzem.Suszone pomidory osuszyć z oliwy i drobno posiekać.Pesto rozsmarować na płacie z indyka a na wierzchu ułożyć warstwę posiekanych suszonych pomidorów. Całość zwinąćw roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec przez około 40 minut
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.